2019 Yılı Yarışma Şartnamesi

TURGUT PURA VAKFI 2019 YILI HEYKEL YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AMAÇ

Turgut Pura Resim Heykel Vakfı Yarışmaları, vakfı tanıtmak ve sanatçı Turgut Pura’nın adını yaşatmak amacıyla yapılan,  tüm sanatçılar, sanat eğitimi gören öğrenciler ve bu alanda kabiliyeti olan kişileri özendirici bir yarışmadır. Yarışma 2019 yılında plastik sanatların heykel dalında gerçekleştirilecektir.

KATILIM KOŞULLARI:

1. 2019 Yılında Turgut Pura Vakfı Yarışması, heykel dalında yapılacaktır.
  2. Yarışma, plastik sanatlar eğitimi almış sanatçılar, sanat eğitimine devam eden öğrenciler ve bu alanda çalışmaları bulunan herkese açıktır.
  3. Konu serbest olup, malzeme ve teknik konusunda sınırlama bulunmamakla birlikte, yarışmacılardan dayanıklı malzeme ile üretilmiş yapıtlar beklenmektedir. Sergileme ve kargo iletimi sırasında meydana gelebilecek hasarlardan vakıf hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır. Yarışma sonrası eserler, eser sahiplerine elden teslim edilecektir. Kolileme ve kargo işlemlerinden vakıf muaftır.
  4. Yarışmaya katılan eserler daha önce sergilenmemiş, ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
  5. Yarışmaya katılan eserlerin ölçüsü 100 cm’yi geçemez.
  6. Yarışmacı eserini sergilemeye hazır şekilde, katılım formu ve imzalı taahhütname ile birlikte, Turgut Pura Vakfı 1464 Sokak No: 25-27 Alsancak/İZMİR adresine elden ya da kargo ile 1 Nisan 2019 – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında teslim etmesi gereklidir.
    3 Mayıs 2019 tarihinden sonra teslim edilen eserler jüri değerlendirmesine alınmaz.
  7. Tüm çalışmaların kargo masrafları katılımcıların kendilerine ait olup, gönderim sırasında meydana gelecek hasar, gecikme ve kayıplardan vakıf sorumlu tutulamaz.
  8. Yarışma organizasyonu sergilenen eserlerde meydana gelecek zarar, ziyan ve kayıplardan sorumlu değildir.
  9. Yarışmaya gönderilen heykellerin değerlendirilmesi Turgut Pura Vakfı’nca seçilip ilan edilen jüri tarafından yapılacaktır. Jüri seçimi, alanında uzman kişiler arasında gönüllülük esasına göre saptanır.
  10. Yarışma jürisi ödüllerin tamamını ya da bir kısmını verip vermeme konusunda yetkilidir.
  11. Çalışmaların jüri tarafından değerlendirilmesi 4 MAYIS 2019 cumartesi günü yapılacaktır.
  12. Yarışma sonuçları 5 MAYIS 2019 pazar tarihinde vakıf internet sayfasından (www.turgutpuravakfi.com) ilan edilecektir.
  13. Yarışmada başarı ödüllerini alan yapıtların her türlü kullanım hakkı, ödülü veren Turgut Pura Vakfı ile ödül veren kişi ve kuruluşlara ait olacaktır.
  14. Yarışmaya katılan eserler, 9 Mayıs ile 21 Mayıs 2019 tarihleri arasında sergilenecek olup, eser iade ve teslimi 22 Mayıs 2019 – 4 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
  15. Yarışmaya katılan sanatçılar şartnamede belirtilen tüm şartları kabul etmiş sayılır.

JÜRİ ÜYELERİ

• ALİ DİRİER (Heykel Sanatçısı)
  • EVREN ERGİN (Heykel Sanatçısı Vakıf Temsilcisi)
  • MEHMET AKSOY (Heykel Sanatçısı)
  • MÜCAHİT BORA (Buca Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi)
  • SERPİL BİRSİN (Konak Belediyesi Sanat Galerileri Koordinatörü)
  • TAMER ERSOY (D.E.Ü. G.S.F. Araştırma Görevlisi)
  • UĞUR ÇAKI (Heykel Sanatçısı)

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

• T.P.V. Başarı Ödülü: 5.000 TL
  • Konak Belediyesi Başarı Ödülü: 5.000 TL (Satın Alma)
  • T.P.V. Mansiyon Ödülü: 1.500 TL
  • T.P.V. Naci ARTUN: 1.500 TL
  • Taşdelen Dekorasyon Mansiyon Ödülü: 1.500 TL

İŞLEM TARİHLERİ:

ÇALIŞMALARIN TESLİMİ: 1 Nisan 2019 / 3 Mayıs 2019

JURİ DEĞERLENDİRMESİ: 4 Mayıs 2019 CUMARTESİ

YARIŞMA SONUCUNUN İLANI: 5 Mayıs 2019 PAZAR

ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI: 09 Mayıs 2019 PERŞEMBE, saat:18:00’de İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonunda gerçekleştirilecektir.

SERGİ TARİHLERİ: 9 Mayıs 2019 – 21 Mayıs 2019

TAAHHÜTNAMETurgut Pura Vakfı 2019 yılı heykel yarışmasına, aşağıda adı bulunan eserimle katılacağım. Şartnamede belirtilmiş bulunan yarışma koşullarına uymayı kabul ediyorum.
Tarih: ……/……/2019Adı Soyadı:Şehir:Eser Adı:İmza:

TURGUT PURA VAKFI 2019 HEYKEL YARIŞMASI KATILIM FORMU

Sanatçının;

Adı Soyadı

E-Posta

Telefon No

Eser Hakkında Bilgi (Eser adı, Tekniği, Boyutları, Yapım yılı)

Tarih:

İmza:

Sanatçılar bu formu eser tesliminde imzalı olarak eserin arka veya alt yüzeyine yapıştırmalıdır.