Çini Atölyesi

meltemakkaya111@gmail.com

Meltem Akkaya

EĞİTİM
⦁ 2014 – 2018 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI ESKİ ÇİNİ ONARIMLARI
⦁ 2011 – 2013 ABANT İZZET BAYSAL GÜZEL SANATLAR FALÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ
⦁ 2007 – 2011 ERDEMİR ANADOLU GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ RESİM BÖLÜMÜ
ÖZGEÇMİŞ
21.07.1993 TARİHİNDE ZONGULDAK KDZ EREĞLİ İLÇESİNDE DOĞDU. ORTAOKUL YILLARINDA BİRÇOK RESİM VE DUVAR RESİM YARIŞMALARINA KATILARAK İYİ DERECELER ALDI. ERDEMİR ANADOLU GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ RESİM BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİ.
2014’DE DOKUZ EYLÜL GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI ÇİNİ ONARIMLARI ANASANAT DALINI KAZANDI.
MÜGE AYGIT İLE BİR DÖNEM ÇALIŞTI. DAHA SONRA MEHMET ÇIBUK VE FATİH ŞİMSEK BROART İLE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE YAPILMIŞ OLAN KARATAŞ SAHİL DUVARI ‘MOZAİK PANO’ ÇALIŞMASINDA YER ALDI.
2017 ROTARY KLUBÜ VE İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ İLE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİĞİ NEDENİYLE ÇOCUKLARA SERAMİK WORKSHOP EĞİTİMİ VERDİ.
2018’DE CEVDET İNCİ EĞİTİM VAKFI’NIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİĞİNDE İNCİ VAKFI ÇOCUK ORKESTRASININ KONSER GÜNÜNDE GENEL DÜZENİN SAĞLANMASINA DESTEK OLDU.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÇİNİ ANASANAT DALI’ NDA YÜKSEK LİSANS YAPMAKTADIR.

Çini Atölyesi
Türk çinileri tür ve kullanım alanları olarak ikiye ayrılır.
Duvar çinileri: Batılıların tile-art dedikleri bu çinileme türüne Türkler ve Araplar Kaşi demişlerdir.
Envani denilen çini türleri: Tabak, vazo, kupa, kase, sürahi, bardak vb. seramik ürünlerini süsleme amacıyla yapılan çini türlerine denilir.

Çini süsleme 3 ana özelliğe sahiptir:

Çok renklilik
Geniş yüzeyleri kaplama özelliği
Kalıcılık
Çini Uygulama Teknikleri
Mozaik çini tekniği
Renkli sır tekniği
Sır altı boyama tekniği
Perdah tekniği
Çini derslerimiz ve çini workshop yapılmaktadır.

Meltem Akkaya Galeri