Hakkımızda

Turgut Pura Vakfı 1981 yılında Güngör Pura tarafından, resim ve heykel sanatçısı Turgut Pura’nın 1979’da ölümünden sonra kurulmuş bir sanat vakfıdır.  Vakfın tescil tarihi  24 Haziran 1986 dır.

Vakfın ilk kurucuları Güngör Pura, Turgay Gönenç, Orhan Kartal, Özdemir Hazar, İlhan Bengisu, Güzin Dündar, Yıldız Şima’dır. İlk başkanı Güngör Pura, sonraki başkanlar ise sırasıyla, Güzin Dündar, Münüre Oğuz, Neval Kafesçioğlu, Naim Ergin ve Fahriye Özdoğan’dır.

2021 yılındaki genel kurul seçimleri sonucunda seçilen yönetim kurulunda başkanlık görevini Varol Topaç almıştır.

2021 yılı yönetim kurulu üyeleri, Başkan Varol Topaç, Başkan Vekili Müjde Unustası, Genel Sekreter Neşe Özyavuz, Muhasip Ercan Günaydın, Üye Aslıhan Erdur, Üye Oktay Değirmenci, Üye Aysun Özdurakoğlu’dur.

Vakfın kuruluş amacı, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nin kuruluşunda büyük emeği geçen heykeltıraş Turgut Pura’nın anısını yaşatmak, plastik sanatların tüm dallarında düzenlediği etkinlikler ile sanatçı adaylarının profesyonel sanat hayatlarına geçiş sürecinde gençlerimizi yönlendirmektir.

Turgut Pura Vakfı’ nın plastik sanatları yaygınlaştırmak ve sanatçıları desteklemek için 39 yıldır düzenlediği resim ve heykel yarışmaları sanat dünyamıza önemli katkılar sağlamıştır.

Yarışmalarda ödül alan sanatçılarımızın bir çoğu ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla isimlerini duyurmuşlardır.

Türkiye’de kurulduğundan bugüne düzenli olarak resim ve heykel yarışması düzenleyen tek sanat vakfı Turgut Pura Vakfı’dır.

Vakıf binasındaki atölyelerde her yaş gurubuna yönelik sanat eğitimleri akademik destek alınarak verilmektedir.

Vakıf yeni yönetimi, çağdaş uygulamalarla günümüz olanaklarını kullanarak yeni bir vizyon ile sanat hayatına katkı sağlamaya devam edecektir.

Vakıf Başkanı

Varol Topaç