HEYKEL VE SERAMİK KURSU

Çağımız heykeltraşları ve seramikçileri eserlerini gerçekleştirirken her türlü malzemeden yararlanmaktadırlar. Seramik ve heykel ayrı bölümlerde ele alınsa bile ortak malzeme olarak çamur (kil) bunların başında gelmektedir.??Heykeltraşların seramik yapmaya başlaması ya da seramikçilerin heykel yapması, çamurun her iki alanda da biçim ve yüzeysel dokuların sonsuz olanakları nedeniyle kullanılmasıdır. ??Bu nedenledir ki vakıf atölyesinde seramik ve heykel aynı zamanda verilmekte, öğrencilerimiz rahatlıkla çalışmalarında geçişler yapabilmektedir.Turgut Pura Vakfı İzmirin en köklü Resim, Heykel ve seramik kursu olmasının yanısıra, güzel sanatlara hazırlık kursları bakımındanda izmirde lider durumdadır.Seramik ve Heykel atolyemiz her yaş grubuna açık olmakla beraber kursiyerlerimiz zaman zaman çocukları ile beraber kurslarımıza katılmakta ve belkide geleceğin sanatçıları ilk eserlerini vakfımız bünyesindeki Heykel ve Seramik atölyelerimizde yaratıyor olacaklardır.
Seramik ve Heykel kursiyerlerimizin derse başlamadan sordukları (bu soruya resim bölümüde dahil), bunu yapabilirmiyim? sorusu daha ilk günün sonunda -hocam ben bunu yapmayı hayal ediyordum ile biter ve vakfımızın yıl sonu sergisinde gerçekleşmiş hayal ve ideallerin mutlu izlerileri ile Turgut Pura bizleri sevgiyle kucaklar.
Hepinizi sevgi ile selamlar, sanat dolu bir yıl dilerim.
Zübeyde ERGİN?Tutgut Pura Vakfı hobi heykel – seramik kursu hocamız

Heykel Kursu Müfredatı

Not: Öğrencilerin hangi seviyeden başlayacakları eğitim görevlimizin insiyatifindedir.
• Oran Orantı perspektif
• Objeden ölçü alma
• Geometrik şekillendirme
• Rölyef (Örnekleme yöntemiyle)