RESİM ATÖLYESİ

Turgut Pura Vakfı Resim Atölyesi Hocamız
Umur TÜRKER

Çanakkale Umurbey’de doğdu. 1965 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. 1975-1978 yıllarında devlet bursuyla gittiği Pariste Ecole Nationale Superieure Des Beaux Artsda resim uzmanlığı, Ecole Des Hautes Etudes en Siciences Socialeste sanat sosyolojisi (maitrise) çalışması yaptı. 1989 – 1990 yıllarında Fransız Hükümetinin sağladığı bursla Fransa, Hollanda, Almanya ve İtalya da modern sanat müzeleri ve sanat eğitimi yüksek öğretim kurumlarında araştırma ve çalışmalar yaptı.

1978 – 1998 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi, 1998’den sonra da Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyeliği yapan Umur TÜRKER, başta Fransa ve Hollanda olmak üzere 30’un üzerinde kişisel sergi açtı, onlarca karma , grup ve yarışmalı sergiye katıldı. Başta Devlet Resim Heykel sergileri ve Dyo olmak üzere önemli yarışmalardan sekiz ödül aldı. Türk Resmini temsilen Rusya (Moskova), Japonya (Tokyo), İspanya (Madrid) ve İtalya (Roma)’da önemli karma sergilere katıldı. Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve İtalya’daki özel koleksiyonlarda ,Türkiyedeki kamu kurumları, bankalar, özel koleksiyonlar, Ankara ve İzmir Devlet Resim Heykel Müzeleri, Anadolu ve Gazi Üniversiteleri Müzeleri ile Selçuk Yaşar Resim Müzesinde yapıtları bulunmaktadır. Yeni resimlerinde geçmiş zaman, bugün, yarın gibi kavramları, doğa ve insan ilişkilerini zamanın kesintisizliğini, akışkanlığını sorgulamaktadır. İzmir Karşıyaka da –ki atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçı, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.