HOBİ RESİM KURSU

Turgut Pura Vakfı 2010-2011 dönem İzmir’de resim kursları kayıtlarımız başlamıştır.
Kurslarımız 9 Eylül Üniversitesi Resim Anabilimdalı Öğretim Görevlileri tarafından verilmektedir. Kursiyerlerimiz deneyimli hocalarımız gözetiminde yakın ilgi ve alaka ile, profesyonelliğe doğru ilkeli adımlarla derslerini görmektedirler. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle yaptıkları eserlerini kurs bitiminde, Turgut Pura Vakfı organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte eserlerini İzmir fuar sergi salonunda sergileyerek, şehrimizin kültür ve sanat organizasyonları içerisinde aktif rol oynamakta, eserlerini izmirli sanatseverlerin beğenisine sunmaktadırlar. 1981 yılından bu yana Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışması ile Türkiye’de güzel sanatlar alanında hak edilmiş özel bir yere sahip olan vakfımız,Turgut Pura adına yaraşır bir şekilde çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.Bu amaçtan yola çıkarak resim sanatını geniş kitlelere ulaştırabilmek için vakfımız tarafından alanında deneyimli eğitmenlerimiz ile resim kursları düzenlemektetir.Bu kurslara her yaştan ve meslekten resimle daha önce tanışmış veya hiç tanışmamış kursiyerler katılmaktatır. Turgut Pura Vakfı, hobi resim kurslarımızla Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Anabilim Dalından deneyimli hocalarımız eşliğinde hem tarihi bir atmosferde resim çalışmalarınızı yürütürken, çok farklı bir toplulukla tanışma olanağı bulacaksınız. Hobi Resim ve Heykel derslerimize katılan kursiyerlerimizden aldığımız ders ücretleri ve vakfın kendi gelirleri ile Türkiye’nin bir çok yerinde Güzel Sanatlar Fakülteleri öğrencilerine burs yaratılmakta, bu burslarla gelecek nesillere sanat ve sanatçı bilincini aşılamakta, sanatçı adaylarına destek konusunda’da vakıf hüviyetimizin gerekliliği olan sosyal sorumluluk alanında kendine düşen görevleri yerine getirmektedir.??Bu uğurda her türlü fedakarlığı imkanları doğrultusunda yerine getirmeye çalışmakta sanatı ve sanatçımızı destekleyen siz izmir halkına bize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ve şükranlarımızı sunarız. Sevgili Sanatsever İzmirliler, sizleri Alsancak’ta tarihi köşk binasındaki Turgut Pura Vakfına bir çayımızı içmeye, farklı bir ortamla tanışmaya davet ediyoruz.

Resim Kurs Müfredatı:

• Kara Kalem Desen